Beleidsplan 2023-2024

MISSIE

Het CultuurHuis wordt het middelpunt van activiteiten die de onderlinge band tussen bewoners in Mijdrecht moeten versterken. Inwoners willen ook in hun eigen dorp oftewel “om de hoek” kunnen genieten van theater, film en muziek. En inwoners willen een professioneel cultuurhuis hebben dat men zelf ook kan gebruiken.

VISIE

Een dorp dat straks 20.000 inwoners telt, heeft behoefte aan een plek waar mensen kunnen samenkomen en waar bijeenkomsten georganiseerd kunnen worden in de vorm van een multifunctioneel cultuurhuis waar amateurs en professionals elkaar kunnen ontmoeten en waar plaats is voor theater, film en muziek. Versterking van de sociale cohesie zorgt voor een prettige leefomgeving.

WAAROM?

Het dorp kent geen centrale voorziening voor toneel- cabaret- filmvoorstellingen, congressen, debatten of muziekuitvoeringen. Een centrum waar ook plaats is voor repetitieruimtes, ateliers, een streekmuseum, tentoonstellingen en educatieve projecten. Een waardige opvolger van party- en congrescentrum De Meijert, dat in november 2015 is afgebrand.

De initiatiefgroep “CultuurHuis Mijdrecht” heeft een gelijknamige stichting opgericht. De stichting verzorgt voor de korte termijn voorstellingen voor jong en oud op bestaande locaties. Voor de lange termijn ontwikkelt de stichting een plan om een voor iedereen toegankelijk cultureel centrum te realiseren.

Download hier het hele beleidsplan: