Rode draad is mijn liefde voor podiumkunst

Brenda Peters is de programmeur van het CultuurHuis Mijdrecht. Zij selecteert de voorstellingen, contracteert de artiesten en regelt de locatie waar de voorstelling plaats vindt. “De liefde voor podiumkunst loopt als een rode draad door mijn leven. Als klein meisje was ik al lid van de plaatselijke toneelvereniging en dook ik samen met mijn nichten op iedere familie-avond steevast de kledingkast van onze tantes in om vervolgens in een twijfelachtige outfit een hilarisch optreden te verzorgen”.

“In de jaren dat ik als basisschoolleerkracht voor de klas stond, was ik ook cultuurco√∂rdinator en heb mijn best gedaan om kunst en cultuur een vaste plek in het lesrooster te geven.

Nu werk ik als talentmakelaar en programmeer ik een stimulerend en afwisselend activiteitenaanbod, dat kinderen helpt hun talent te ontdekken en te ontwikkelen. Ook schrijf ik graag creatieve teksten voor diverse theaterdoeleinden.

Ik kan ontzettend genieten van een goed stuk cabaret, sterke dialogen op toneel of van een spectaculaire musical. Daarnaast ben ik een liefhebber van uiteenlopende muziekgenres. Zelf mocht ik 9 jaar deel uitmaken van het Mijdrechtse ROM-koor, met als hoogtepunt de uitvoering van de musical Titanic in Schouwburg de Meerse”.

Met de voorstellingen bedient CultuurHuis Mijdrecht een steeds groter wordend publiek.

“Ook voor volgend theaterseizoen ga ik weer mijn best doen om een mooi gevarieerd programma samen te stellen vol humor, inspiratie, ontroering en verwondering. Hoe fijn is het immers om eens lekker op de fiets naar een mooie voorstelling te kunnen? En wie weet maken we de komende jaren onze grootste ambitie nog waar: een nieuw theater waar we beginnende makers √©n grotere producties een podium kunnen geven. Ik verheug me er alvast op om samen heel veel mooie theateravonturen te beleven!”

Brenda Peters is te bereiken op brenda@cultuurhuismijdrecht.nl