Over ons

De Stichting Cultuurhuis Mijdrecht heeft als doel het bevorderen van culturele activiteiten in de gemeente door het organiseren van culturele evenementen en/of activiteiten en het stimuleren van initiatieven hiertoe.

De stichting richt zich specifiek op Mijdrecht, het grootste dorp in de gemeente dat echter géén eigen locatie/dorpshuis heeft.

De stichting zal zich daarom ook sterk maken voor het realiseren van een eigen locatie die de 16.000 inwoners van Mijdrecht kunnen gaan gebruiken als ontmoetingsplek voor cultuur en debat.

Bestuursleden zijn: John Driedonks voorzitter, Margreth de Wit secretaris, Erika Spil penningmeester.

Secretariaat
p/a Herenweg 150
3648CN Wilnis
bestuur@cultuurhuismijdrecht.nl

Stichting Cultuurhuis Mijdrecht
KvK 864427645
BTW NL864427645B01
IBAN NL50RBRB8836937268

Het startte met een idee en een groep enthousiastelingen

Mijdrecht – Toneel- en filmtheater, repetitie-ruimtes, ateliers, streekmuseum. Dat zijn maar een paar ideeën, waaraan de initiatiefgroep “CultuurHuis Mijdrecht” denkt. Uiteindelijk moet er in Mijdrecht een multifunctioneel gebouw komen te staan, waar amateurs en professionals elkaar stimuleren middels optredens en workshops. En waar Mijdrechters ook in hun eigen dorp kunnen genieten van professionele gezelschappen, die tot nu toe alleen te zien zijn in onder meer Amstelveen, Abcoude en Amsterdam.

Het CultuurHuis wil het centrum van activiteiten worden, dat jong en oud in Mijdrecht verbindt.
De te bouwen voorziening dient ter vervanging van party- en congrescentrum De Meijert, dat eind november 2015 is afgebrand.

De initiatiefgroep “CultuurHuis Mijdrecht” heeft een gelijknamige stichting opgericht. De stichting verzorgt voor de korte termijn evenementen en voorstellingen voor jong en oud. Voor de lange termijn ontwikkelt de stichting een plan voor de (ver)bouw van een voor iedereen toegankelijk toekomstvast cultuurhuis en organiseert draagvlak voor uitvoering van haar plan.

Meedoen? Neem contact met ons op via: info@cultuurhuismijdrecht.nl