Bas Keijzer maakt indruk op publiek

Ruim tachtig bezoekers van de voorstelling “Annet” van Bas Keijzer beleefden op 16 september een bijzondere avond. Met minimale middelen hield Bas met zijn monoloog in De Rank de aandacht van het publiek meer dan vijf kwartier vast. Hij vertelde, speelde na, mijmerde en oreerde over zijn belevingen met Annet, een vrouw van allemachtig tachtig met beginnende dementie. Soms confronterend en dan ineens weer zó ontwapenend dat je als vanzelf gaat glimlachen.

Samen met celliste Rosa Mee zette Bas een monoloog over het leven zelf neer, zowel dat van Annet als dat van zichzelf. Hij ontmoette Annet in Corona tijd toen hij zich meldde als buddie en ontwikkelde een bijzondere vriendschap met haar.

Bas, acteur, getrouwd en veertiger met jonge kinderen verbond zo drie generaties met elkaar. De voorstelling werd muzikaal omlijst op de cello door Rosa Mee, die hier en daar ook bijsprong op het toneel. Het publiek in De Rank bleef tot het einde muisstil en was diep onder de indruk.
Met zijn voorstelling “Annet” trekt Bas Keijzer nu het land door. Na de première op 14 september in Amersfoort werd hij direct al getipt als “Theatertip van de week” door het KRO-NCRV radioprogramma De Ochtend.

Foto’s Ton Boxhoorn

Zo begon het ….