Bijzonder poppentheater in Mijdrecht

Op zondag 2 april geeft Poppentheater De vliegende Koffer de voorstelling “Ollie Trollie reist naar de sterren”. Deze voorstelling is in meerdere opzichten bijzonder: de poppen zijn zelf gemaakt door Charlotte de Lange en het verhaal wordt verrijkt met mooie lichtbeelden en aloude kinderliedjes.

“Ik bedenk voor elk karakter een pop en samen bepalen ze het verhaal. Zo is opa Trollie gebaseerd op mijn eigen opa”, vertelt Charlotte. Op haar website staat te lezen over de voorstelling: “Prachtig, een pareltje in alle opzichten! Verhaal, spel, boodschap, uitvoering, animaties, licht”. En: “Mijn dochter was vol verhalen, opa die zweefde was het mooist en de liedjes over beren en uilen en muizen”. Juist de combinatie van poppen, animaties en muziek maakt het een bijzondere beleving.

De voorstelling is op 7 mei ook te zien in het Amstelveens Poppentheater maar nu al in Mijdrecht. Het CultuurHuis Mijdrecht is trots dat ze weer een mooi cultuurmoment kunnen bieden aan de inwoners van Mijdrecht. De voorstelling gaat over afscheid nemen, over sterren en sterrenbeelden en over familie en vriendschap.

Wat wil Charlotte de kinderen meegeven die komen kijken?
“Het is belangrijk dat je elkaar ziet! Dat je er bent voor elkaar, daarom zijn familie en vrienden belangrijk. Niet gezien worden is heel erg, daarom is Ollie op enig moment ook boos op opa. Maar opa neemt het Ollie niet kwalijk: “want ik zag je niet”. Daar gaat het om, dat je elkaar ziet!” En dat Opa uiteindelijk kiest voor de sterren en niet mee terug gaat met Ollie, is daardoor minder erg. En Oma en Vlerk zijn er gelukkig nog wel.