Mijdrecht krijgt een filmhuis om de hoek

CultuurHuis Mijdrecht start per oktober reguliere filmvoorstellingen. Het is de bedoeling dat er wekelijks een (speel-)film is te zien in Mijdrecht. Het CultuurHuis is daarom op zoek naar vrijwilligers met een “filmhart”. De films gaan gedraaid worden in “Event Station” aan de Stationsweg 18 in Mijdrecht. De zaal biedt plaats aan maximaal 40 bezoekers. De insteek is om (populaire) art house films, maar ook documentaires te vertonen, met een speelduur van 90 tot 120 minuten.

“Het gaat vooralsnog om een experiment tot en met mei volgend jaar”, aldus voorzitter John Driedonks. “Een serie drukbezochte cabaret- en muziekvoorstellingen in ’t Oude Parochiehuis” afgelopen seizoen heeft bewezen, dat Mijdrecht toe is aan professionele cultuur-uitingen. En daarin past mogelijk ook een eigen filmhuis”, denkt Driedonks. De films worden op de donderdagavonden vertoond.

Vrijwilligers zijn nodig als zaalwachten en voor het schenken van een kop koffie. Maar ook voor de programmering, de promotie van de voorstellingen en niet te vergeten de techniek. Daarom roepen wij vrijwilligers op zich te melden. Eind mei vindt er een kennismaking plaats, waarin een ieder zijn/haar voorkeur kan doorgeven. Alex Wolf is de initiator en coördinator van het experimentele filmhuis.

Lijkt het jou leuk aan de slag te gaan als vrijwilliger bij het FilmHuis Mijdrecht i.o., meld je dan aan per email awolf@dds.nl of per telefoon 06-10249256.